FOMENTO

Premio Nacional de Sociología y Ciencia Politica 2019
04-12-2019

Inés Alberdi rep el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2019

  • La catedràtica de Sociologia de la Universidad Complutense de Madrid és pionera en estudis relatius a la Sociologia de Gènere i de la Família Madrid,

4 de desembre de 2019. La Catedràtica de Sociologia de la Universidad Complutense de Madrid, Inés Alberdi, ha rebut el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2019 després d’una trajectòria professional de més de 40 anys.

Alberdi és pionera en la Sociologia de Gènere a Espanya i ha liderat projectes associats a temes relatius a “Família i Treball”, "Maltractaments a la família a Espanya", "La transició de les Dones. Història del feminisme en els anys setanta", "Situació social de les vídues" o "L’impacte del divorci a la família espanyola".

Ha sigut directora executiva d’UNIFEM, Fons de Desenvolupament de Nacions Unides per a la Dona, durant el període de 2008-2011 a Nova York. També va ser directora de recerca del Centre de Recerques Sociològiques (1991-1993).

És autora de 20 llibres i ha col•laborat en moltes publicacions pioneres en la seva àrea d’especialització, que han sigut objecte de referències, reedicions i reproduccions per diversos mitjans.

També ha sigut investigadora en la George Washington University als Estats Units, on va treballar en un programa sobre ‘Dona i polítiques públiques’ (1988-1989), i professora convidada al Departament de Sociologia de Georgetown University, Estats Units. (1978-1980)

Va col•laborar amb el ministeri de Justícia per a la preparació i l’elaboració de la reforma del Codi Civil sobre Família i Divorci durant 1981, i va formar part del Consell de Direcció de l’Institut Internacional per a l’Avanç i la Capacitació de les Dones, INSTRAW, de Nacions Unides (1986-1989).

Com a reconeixement públic a la seva contribució, ha rebut els premis i guardons següents: Membre Ad Honorem de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues 2017, encomana de número de l’Orde d’Isabel la Catòlica, atorgada pel Rei d’Espanya l’any 2012, premi Rosa Manzano 2012, Premi Associació d’Antics Alumnes de la Universidad Complutense 2010 i medalla de plata de la Ciutat de Mèxic l’any 2008.

El jurat d’aquest premi ha estat format pel president del CIS, el catedràtic de Sociologia José Félix Tezanos; pel catedràtic de Sociologia de la Universidad Rey Juan Carlos, Alfonso de Esteban Alonso; la degana de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universidad Complutense de Madrid, Esther del Camp García; la catedràtica de Ciència Política de la Universidad Nacional de Educación a Distancia, Irene Delgado Sotillos; la catedràtica de Sociologia, María Ángeles Durán Heras; la catedràtica de Sociologia de la Universidad Nacional de Educación a Distancia, María Rosario H. Sánchez Morales; la catedràtica de Sociologia de la Universidad Carlos III de Madrid, Constança Tobío Soler; i la professora titular de Sociologia de la Universidad Complutense, María José Mateo Rivas.

Per a qualsevol consulta, el telèfon de comunicació és 91 580 76 25.

 

Esta información puede ser usada en parte o en su integridad sin necesidad de citar fuentes

C/ Montalbán, 8
28014 Madrid
Adreça electrònica: comunicacion@cis.es
Tel.: 91.580.76.25
Fax: 91.531.81.31

DOCUMENTS
arrow_back